Kun tutkimus on taputeltu, mitä tuloksilla sitten tehdään? No lähdetään tietenkin kehittämään! Mutta välillä nousee kysymys, että miten? Vaikka tulokset olisivat selviä, on välillä vaikeaa olla varma suunnasta ja siitä, miten kipukohtia ja pullonkauloja todellisuudessa lähdetään ratkomaan.
Tästä blogista löydät viisi tapaa hyödyntää videotutkimuksen tuloksia, jotta voit kehittää toimivia ratkaisuja.
1. Workshopit
Workshopit ovat oiva tapa kehittää ratkaisuja nopeasti ja ketterästi. Workshopin avulla voi osallistaa henkilökuntaa organisaation eri tasoilta näkökulmien avartamiseksi. Workshoppeja voi toteuttaa monella eri tavalla, ja ne onnistuvat hyvin myös etänä. Työkalut kuten Miro ja Mural ovat helppokäyttöisiä ja niiden avulla voit helposti luoda interaktiivisia workshoppeja, jotka toimivat etänä.
2. Joukkoistaminen
Joukkoistamisen avulla voit helposti osallistaa olemassa olevia asiakkaita, potentiaalisia asiakkaita tai organisaatiosi henkilöstöä. Asiakkaat ja henkilöstösi tuntevat itsensä kuulluksi ja organisaation johto saa käyttöönsä liudan kehitysideoita.
3. Yhteiskehittäminen
Haluaisitko, että asiakkaasi olisivat mukana kehittämässä organisaatiosi tuotteita ja palveluita? Yhteiskehittämisen avulla voit osallistaa asiakkaita kehitysprosessin kriittisessä vaiheessa — oikea suunta selviää jo aikaisin, mikä voi nopeuttaa kehitysprosessia.
4. Käyttäjäpolun interventio
Tunnetko organisaatiosi tuotteen tai palvelun käyttäjäpolun kuin omat taskusi? Kun tunnet käyttäjäpolun läpikotaisin, on helpompi nähdä missä vaiheissa käyttäjäkokemusta tökkii ja mihin haasteisiin tulisi puuttua. Empatisoi käyttäjän kanssa ja kokeile hänen kenkiä; käy palvelusafarilla, juttele käyttäjille ja katso miten he käyttävät tuotetta tai palvelua.
5. Kehitysratkaisujen arviointi ja validointi
Kehitysratkaisujen arviointi ja validointi lisää varmuutta toimivuudesta. On tärkeää osallistaa loppukäyttäjiä kehitysprosessiin, jotta pullonkauloja ja kipukohtia voidaan ratkoa jo prosessin aikaisessa vaiheessa.