Asiakaskuuntelun lyhyt oppimäärä 

Miksi nykyisten asiakkaiden kuunteleminen on tärkeää?
 
1. Jo se, että kysyt asiakkaalta, mitä hänelle kuuluu ja miten voisit palvella häntä entistä paremmin, on asiakassuhteen hoitamista. Kun kysyt, kerrot samalla, että olet kiinnostunut asiakkaastasi. Aidosti.
 
2. Nykyinen asiakas on jo sinun asiakkaasi. Pidä hänestä kiinni. Ei ole itsestäänselvää, että hän on myös jatkossa sinun asiakkaasi. Mitä paremmin hänet tunnet, sen paremmin osaat palvella häntä ja sen paremmin pidät hänet tyytyväisenä. Jos hän saa sinulta sen, mitä tarvitsee tai haluaa, miksi hän hakisi sen muualta.
 
3. Se, mitä nykyinen asiakkaasi arvostaa palvelussasi, on todennäköisesti asia, jota myös potentiaalinen uusi asiakkaasi arvostaa. Osaatko kertoa myyntitilanteessa, mikä se asia on? Älä itse pähkäile omia vahvuuksiasi, anna asiakkaasi kertoa ne sinulle. Samalla hän kertoo ne vakuuttavasti myös uusille potentiaalisille asiakkaille.
 
4. Nykyiset asiakkaasi tuntevat sinut, yrityksesi ja palvelusi. Kun kehität yritystäsi ja sen tarjoamia palveluita, kysytkö asiakkailtasi ideoita ja mielipiteitä? Nykyisissä asiakkaissa on valtava potentiaali kehitystyön tueksi. He ovat palvelusi parhaita asiantuntijoita. Anna heidän kertoa sinulle parhaat kehitysideansa.
 
5. Tiedätkö, mitä asiakkaasi aikoo tehdä tulevaisuudessa? Mitä suunnitelmia tai tarpeita hänellä on? Onko sinulle selvää, onko sinun yrityksesi ja palvelusi mukana näissä suunnitelmissa? Älä tyydy menneisyyteen tai nykyhetkeen. Katso asiakkaasi kanssa tulevaisuuteen ja samaan suuntaan. Kun ymmärrät asiakkaasi tulevaisuudensuunnitelmia, osaat suunnitella myös omaa toimintaasi paremmin.
 
Anna meidän auttaa sinua kuuntelemaan asiakkaitasi! Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun yrityksellesi paras mahdollinen asiakastutkimus.

Author

Paula Salo-Valjakka

Paula Salo-Valjakka

Insight Team Lead
Any questions?

Reach out to us.