Kehitys kehittyy. Kehittyykö tutkimus? – Tekoäly videotutkimuksessa

Uusia teknologioita pitää kokeilla, jotta ymmärtää niiden hyödyn. Tekoäly tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia laadulliselle tutkimukselle. Tartuimme tuumasta toimeen ja kokeilimme. Käynnistimme pilotin.
 
Pilotissa keskityimme kolmeen teemaan:
  1. kuinka videoaineistoa voidaan käsitellä jouhevammin tekoälyn avulla
  2. miten aineisto saadaan muutettua robotiikan avulla tekstiksi
  3. mitä mahdollisuuksia jo olemassa oleva teknologia tarjoaa jatkokehitykselle.
 
Tulokset olivat erityisen rohkaisevia. Tekoälyn avulla pystyimme jättämään aikaisemmin manuaalisesti tehtyjä työvaiheita kokonaan pois. Parantaen näin työn tuottavuutta merkittävästi. Lisäksi pystyimme automaattisesti luodun tekstin ja alkuperäisen videoaineiston yhdistelmällä analysoimaan aineistoa huomattavasti jouhevammin ja syvällisemmin.
 
Perinteisesti suomenkielisen puheentunnistaminen on ollut haastavaa, mutta nykyisillä teknologioilla se on ottanut valtavia harppauksia eteenpäin. Käyttämämme teknologia loi odotuksiamme paljon tarkemman tekstin aikakoodeineen, jolloin tekstiä ja videota voidaan käsitellä yhdessä. Tämä on ollut videoaineiston analyysissä työlästä manuaalisilla menetelmillä.
 
Tällä hetkellä tekoäly ja robotiikka mahdollistaa mm. automatisoitua tiedonkeruuta, analyysiä, visuaalista analyysiä ja erinäisiä laadullisen aineiston kvantitatiivisia analyysejä. Lopulta kysymys on luovuudesta ja siitä, kuinka nämä teknologiat valjastetaan tutkimustyöhön siten, että saamme luotua siitä lisäarvoa asiakkaillemme. Me onnistuimme tässä pilotissamme. Kehitys kehittyy ja niin kehittyy tutkimuskin, jos sitä haluaa kehittää.
 
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja jutellaan lisää.
Kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä.