Ärsytys konkretisoituu videolla

Millainen on asiakkaasi kokemus tarjoamallasi sähköisellä alustalla? Vastaus saadaan tutkimalla kokemusta! Tähän uusi ja olemassa olevia välineitä ihmisläheisempi menetelmä on Sailerin käyttäjäkokemuksen tutkimus.
 

Miksi käyttäjän kokemusta pitäisi tutkia?

Alustan, portaalin tai nettisivun käyttäjäkokemus on yrityksen sisällä haastavaa arvioida ilman tutkimusta. Oman organisaation palvelut ja online-alustat tunnetaan usein niin hyvin, että on mahdotonta samaistua ulkopuolisen tai sidosryhmäläisen asemaan, joka ei välttämättä tunne yritystä lainkaan tai tutustuu siihen sähköisiä kanavia pitkin. Käyttäjäkokemusta tutkimalla kokemus tuodaan esiin laaja-alaisemmin; käyttäjä voi esittää videon avulla kysymyksiä, parannusehdotuksia sekä tuoda ilmi asenteitaan ja mielipiteitään yrityksen sähköisistä kanavista.
 

Miten käyttäjän kokemuksen laadullinen tutkimus toteutetaan?

Palautteen antavat haastateltavat ihmiset videolla data-analytiikkaa keräävien ohjelmistojen sijaan. Kokemuksen tutkimuksessa toteutetaan etävideohaastatteluita, joissa haastateltavaa pyydetään navigoimaan nettisivulla tai järjestelmässä ja toteuttamaan haluttuja toimintoja. Samanaikaisesti haastateltavan toiminnot näytöllä tallennetaan ja hän voi kommentoida kohteen toimivuutta ja antaa siihen parannusehdotuksia.
 

Mitä olemme tähän mennessä oppineet?

Videoraportoinnin hyöty on se, että se ei jätä tärkeää informaatiota, kuten tunteita, eleitä ja ilmeitä pois. Aktiivisen pilotoinnin perusteella voimme todeta, että alustan ja nettisivujen kehitys on käyttäjäkokemusta testaamalla mahdollista aidosti käyttäjää kuunnellen. Aiemmin pelkkään data-analytiikkaan nojaavien yritysten ensivaikutelmat lähestymistavasta ovat olleet positiivisesti suuntaa-antavia:
 
“Oho, asiakkaan kokema ärsytys konkretisoitui videon avulla aikalailla.”
 
“Meni aika ihon alle etenkin viimeinen kommentti meidän portaalin kankeudesta, ja tottakai toi kokemus alustalla vaikuttaa suoraan loppukäyttäjien kuvaan meistä.”
 
Kiinnostuitko?
Mahtavaa. Kerromme mielellämme lisää! Ota yhteyttä ja kehitetään teidän alustanne ja nettisivunne aidosti käyttäjäänsä palveleviksi.
 
Kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä.